Odsúdili mimoriadne aktívneho pedofila na 32 rokov väzenia

NETKY.SK • 19 Február 2018, 17:10 • 2 min
Odsúdili mimoriadne aktívneho pedofila na 32 rokov väzenia

LONDÝN - Britský sudca Philip Parker odsúdil v pondelok mimoriadne aktívneho pedofila Matthewa Faldera na 32 rokov väzenia.

slovakia

left justify in out

Pre britské úrady, ktoré sa snažia dôrazne bojovať proti mravnej skazenosti šírenej technológiami, je tento prípad úspechom a zlomovým momentom, napísala tlačová agentúra AP. Geofyzik Falder sa priznal k 137 trestným činom, vrátane vydierania a povzbudzovania k znásilneniu dieťaťa.

 

Falder vystupoval ako umelkyňa, aby nalákal obete, nech mu posielajú ponižujúce fotografie, z ktorých mnohé sa potom šírili na temnom webe (dark web). Falder nadviazal kontakt s 300 ľuďmi po celom svete. Sudca Parker označil Faldera za "internetového lúpežníka", ktorého konanie bolo "prefíkané, neodbytné, manipulatívne a kruté".

 

Will Kerr z britskej Národnej kriminálnej agentúry (NCA) v pondelok vyhlásil, že zastavenie takýchto zločinov si vyžaduje "bezprecedentnú" škálu prostriedkov. Agentúra spolupracovala na riešení prípadu s americkým ministerstvom pre vnútornú bezpečnosť, s Austrálskou federálnou políciou a Europolom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies