Odsúdení za vraždu podnikateľa zo Šali žiadajú na obnovu konania

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 14:56 • 2 min
Odsúdení za vraždu podnikateľa zo Šali žiadajú na obnovu konania

BANSKÁ BYSTRICA – Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici sa dnes zaoberal návrhom na obnovu konania Romana Paulusa a Ladislava Vasarába odsúdených v kauze úkladnej vraždy podnikateľa Jozefa Kaciana.

slovakia

left justify in out

Obhajoba tvrdí, že sa vyskytli nové skutočnosti, na základe ktorých očakávajú povolenie nového konania. Podľa doterajších verdiktov prvostupňového, odvolacieho i dovolacieho senátu Paulusa odsúdili na 25 rokov odňatia slobody a Vasarába na 22 rokov. Pretože na verejné zasadnutie o obnove neprišli predvolaní svedkovia, senát stanovil ďalší termín na 26. apríla.

Jozefa Kaciana zastrelili v Šali v roku 2010. Podľa obžaloby si jeho vraždu objednal Vasaráb u Paulusa za odmenu 33-tisíc eur. Ten ju skutočnil 23. februára 2010 v Šali. Z idúceho auta, za volantom ktorého sedem doteraz neznámy šofér, samopalom zastrelil obeť, ktorá išla v druhom aute. Vasaráb chcel Kaciana odstrániť údajne preto, že ten si ešte v roku 2005 objednal jeho vraždu.

Podľa prezentovaných návrhov novou skutočnosťou, umožňujúcou povoliť obnovu konania v kauze vraždy Kaciana, by malo byť tvrdenie svedka v inom trestnom konaní na Okresnom súde v Trnave. Obhajca Juraj Baláž však nechcel pre médiá uviesť konkrétnosti. Obaja odsúdenci sa k veci nevyjadrili, iba vyhlásili, že žalovaný skutok nespáchali.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies