Pri požiari unimobuniek v Brne zomrelo najmenej osem ľudí

NETKY.SK • 4 Máj 2023, 09:15 • 2 min
Pri požiari unimobuniek v Brne zomrelo najmenej osem ľudí

BRNO - Najmenej osem obetí si vyžiadal požiar unimobuniek, ktorý vypukol v noci na štvrtok v Brne.

slovakia

left justify in out

Najmenej osem obetí si vyžiadal požiar, ktorý vypukol v noci na štvrtok v Brne. TASR informuje na základe vyjadrenia hasičov na sociálnej sieti. "Od noci zasahujeme pri požiari unimobuniek na Plotnej (ulici)," napísal vo štvrtok ráno Hasičský záchranný zbor (HZS) Juhomoravského kraja.

 

"Zásah bol ukončený okolo siedmej hodiny," povedal pre portál TV Nova hovorca hasičov Jaroslav Mikoška. Uviedol, že v objekte našli osem tiel. "Je to asi najtragickejší zásah na južnej Morave za posledných minimálne 15 rokov," dodal. Na mieste zasahovali tri hasičské jednotky.

 

Príčina požiaru a výška škody je predmetom vyšetrovania. Mikoška spresnil, že požiar bol nahlásený v noci krátko pred 2.30. Objekt dvanástich prepojených unimobuniek bol podľa jeho slov dlhodobo opustený. Je preto pravdepodobné, že obeťami boli bezdomovci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies