Odhalili predmety dražby na 50. výročie Kennedyho vraždy

NETKY.SK • 18 Október 2013, 08:13 • 2 min
Odhalili predmety dražby na 50. výročie Kennedyho vraždy

NEW YORK - Dve štátne vlajky a hojdacie kreslo z Oválnej pracovne zavraždeného amerického prezidenta Johna F. Kennedyho odhalili vo štvrtok na výstave v New Yorku, kde sa budúci mesiac bude konať dražba Kennedyho vecí pri príležitosti 50. výročia jeho usmrtenia.

slovakia

left justify in out

Okrem vlajok a kresla bude súčasťou dražby aj ďalších 110 vecí zo súkromnej zbierky. Očakáva sa, že vlajky budú predané za 100-tisíc dolárov, kým stolička, ktorá umožňovala populárnemu šéfovi Bieleho domu dlhé hodiny sedieť aj napriek jeho problémom, s chrbtom, bude predaná za 50-tisíc dolárov.

USA a si nim celý svet si 22. novembra pripomenú 50. výročie zabitia prezidenta Kennedyho počas návštevy v texaskom Dallase. Podľa oficiálnej verzie americkej vlády bol jeho vrahom Lee Harvey Oswald, ktorý ho zastrelil z okna neďalekej knižnice. Oswalda po vražde prezidenta rýchlo zadržali, no súdu sa nedočkal, keďže ho zastrelili. Udalosti spred polstoročia však stále pútajú pozornosť a objavujú sa mnohé teórie spochybňujúce Oswalda ako vraha Kennedyho, ktorého politika bola najmä pre republikánske kruhy neprijateľná. Oswald sa k činu nepriznal a oficiálna verzia neponúkla detaily odhaleného sprisahania, ktorého zavŕšením bola vražda Kennedyho ako jedna z najväčších udalosti 20. storočia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies