Oddych po obede

NETKY.SK • 9 September 2017, 09:40 • 2 min
Oddych po obede

BRATISLAVA - Mnohí z vás to určite dobre poznajú... Po výdatnom obede sa vám hneď chce spať a musíte si bezpodmienečne aspoň na pár minút ľahnúť. Viete však kedy je ideálny čas na !poobednú siestu"?

slovakia

left justify in out

Doprajete si po obede krátky odpočinok, pri ktorom doplníte potrebné sily? Či už je to každý deň, alebo kvôli práci iba cez víkend, nevyhýbajte sa mu. Vďaka nemu budete múdrejší a kreatívnejší, tvrdia vedci. Najlepší čas, kedy si dopriať poobedný odpočinok je okolo tretej hodiny poobede.

 

K výslednej hodine prišli vedci sledovaním biologického rytmu. Ide o biorytmus, pri ktorom dochádza ku kolísaniu hladiny aktivity a bdelosti organizmu. A práve okolo tretej hodiny popoludní dochádza k poklesu tohoto rytmu. Naviac, mnohí ľudia približne v tejto dobe zažívajú často únavu a znižuje sa u nich schopnosť koncentrácie, preto je vhodné si práve vtedy trochu oddýchnuť.

 

Čo sa týka trvania odpočinku, mal by  sa pohybovať v rozmedzí 20-30 minút. Akýkoľvek dlhší čas zvyšuje šancu, že dotyčný spadne do hlubokého spánku, kvôli ktorému by mohol pri rýchlom či nútenom prebudení cítiť väčšiu únavu a vyčerpanie ako pred odpočinkom.

 

Vzhľadom k tomu, že si stále viac ľudí skracuje z rôznych dôvodov dobu nočného oddychu môže byť aj malé poobedné oddýchnutie veľkým prínosom.

 

Nedostatok spánku má zlý vplyv na vašu náladu, koncentráciu, zdravie aj imunitný systém.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies