Odchod Veľkej Británie z EÚ by podľa CBI poškodil obchod

NETKY.SK • 21 Október 2015, 09:54 • 2 min
Odchod Veľkej Británie z EÚ by podľa CBI poškodil obchod

LONDÝN - Konfederácia britského priemyslu (CBI) zvyšuje svoj tlak na zotrvanie Veľkej Británie v EÚ. CBI totiž tvrdí, že alternatívy k zotrvaniu krajiny v EÚ by poškodili obchod. Nejde však o jednotný názor, keďže niektoré členské spoločnosti by súhlasili s vystúpením Veľkej Británie z EÚ.

slovakia

left justify in out

"Aj keď to nie je jednotný názor, väčšina firiem si myslí, že výhody členstva v EÚ prevažujú nad nevýhodami,“ uviedla CBI vo svojej správe. "Tiež však vnímajú to, ako väčšina inštitúcií, že fungovanie EÚ je ďaleko od perfektného," dodáva konfederácia. CBI, ktorá reprezentuje 190 tisíc firiem, podporuje úsilie britského premiéra Davida Camerona o dosiahnutie zmien v postavení Veľkej Británie v rámci EÚ pred referendom o zotrvaní krajiny v EÚ. Cameron prisľúbil, že referendum sa uskutoční do konca roku 2017, predpokladá sa však, že sa uskutoční budúci rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies