Odborníci diskutujú o deťoch, ktoré nežijú so svojou pôvodnou rodinou

NETKY.SK • 8 Október 2015, 11:03 • 2 min
Odborníci diskutujú o deťoch, ktoré nežijú so svojou pôvodnou rodinou

KOŠICE - Výmena skúseností a poznatkov v oblasti starostlivosti o deti, ktoré nežijú so svojou rodinou, je cieľom dnešnej konferencie Spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar s názvom Mosty k rodine. Diskutovať o tom v Košiciach dnes budú odborníci z rôznych oblastí v rámci Košického a Prešovského kraja.

slovakia

left justify in out

Časť konferencie tvoria prednášky, po nich budú nasledovať workshopy. Hlavnou časťou je téma: 10 rokov budovania Mostov k rodine - Tímová spolupráca pri sanácii rodiny. "Cieľom projektu Tímová spolupráca pri sanácii rodín s využitím konferenčného modelu práce s ohrozenou rodinou Family Group Conference je posilnenie kapacít mimovládnych organizácií a zlepšenie podmienok na fungovanie občianskej spoločnosti," uviedol Jozef Mikloško, predseda Spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar.

 

Projekt bol podporený sumou 14.895 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti. Konferencia je súčasťou projektu regionálnych konferencií Mosty k rodine. Odborníci si na nej vymieňajú skúsenosti v oblasti starostlivosti o deti vyrastajúce mimo svojej pôvodnej rodiny s dôrazom na sanáciu pôvodného rodinného prostredia, inovatívne prístupy a súčasné trendy v starostlivosti o tieto deti a praktické otázky sociálnej práce s rodinou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies