Najväčšiu loď námorníctva v Ománskom zálive zachvátil požiar, potopila sa

NETKY.SK • 2 Jún 2021, 10:32 • 2 min
Najväčšiu loď námorníctva v Ománskom zálive zachvátil požiar, potopila sa

TEHERÁN - Najväčšiu loď iránskeho námorníctva postihol požiar a neskôr sa v Ománskom zálive za nejasných okolností potopila. Informovali o tom miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa štátnej televízie oheň vypukol okolo 2:25 a hasiči sa ho snažili dostať pod kontrolu. Tlačové agentúry Fars a Tasnim informovali, že snahy o zachránenie podpornej lode Charg, ktorá nesie meno po rovnomennom ostrove slúžiacom ako hlavný iránsky ropný terminál, však zlyhali. Plavidlo sa potopilo blízko prístavu Džask. Úrady zatiaľ neuviedli, čo je príčinou požiaru.

Charg slúžila ako jedna z mála lodí iránskeho námorníctva schopných zabezpečiť doplňovanie zásob na jeho ďalších plavidlách na mori. Tiež bola schopná zdvíhať ťažký náklad a mohli na nej pristávať aj vrtuľníky. Televízia a agentúry loď britskej výroby, ktorá bola v iránskom námorníctve od roku 1984, označili za výcvikovú.

 

Prečítajte si: Srílandská polícia zriadila špeciálny tím, ktorý prešetrí okolnosti požiara nákladnej lode

Potopenie Charg je najnovšie námorné nešťastie v Iráne. Vlani počas vojenských cvičení raketa omylom zasiahla loď námorníctva a vyžiadala si 19 mŕtvych a 15 zranených námorníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona