Ochranári vytvoria živú reťaz za ochranu prírody: Musíme byť rýchlejší ako drevorubači a developeri

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 14:51 • 2 min
Ochranári vytvoria živú reťaz za ochranu prírody: Musíme byť rýchlejší ako drevorubači a developeri

BRATISLAVA - Proti neuváženému výrubu stromov a ničeniu riek, mokradí a ďalších ekosystémov je zameraná protestná akcia ochranárov prírody s názvom Víkend (nielen) pre Sihoť, ktorá sa symbolicky uskutoční v piatok, na Deň Zeme.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval jeden z organizátorov a zakladajúci člen Slovenského ochranárskeho snemu Mikuláš Huba, akcia je súčasťou širšieho konceptu oživenia projektu Národného parku Podunajsko, vyhlasovania najcennejších území za národné prírodné rezervácie ako aj celoslovenskej kampane Za živé rieky zameranej na ochranu riek a vôd.

 

"Musíme byť rýchlejší ako drevorubači a developeri," píšu v pozvánke organizátori Iniciatíva Bratislava má hlas, Iniciatíva za živé rieky a čistú vodu, Inštitút pre rozvoj Bratislavského kraja, občianske združenie Ochrana prírody Podunajska, Slovenský zväz ochrancov prírody a krajiny a Združenie Slatinka.


Víkend (nielen) pre Sihoť sa začne v piatok 22. apríla v záhrade Vodárenského múzea na Riviére v Bratislave o 16:00 Hyde Parkom ku Dňu Zeme. Nasledovať bude ľudská Živá reťaz za záchranu (nielen) ostrova Sihoť. Účastníkov bude sprevádzať muzika Doroty Nvotovej a odhalenie umeleckého artefaktu maliara Fera Guldana. Akcia bude pokračovať aj cez víkend, napríklad diskusiami a zberom podpisov pod prebiehajúce environmentálne petície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona