Očakávané sneženie môže mierne vystupňovať malú hrozbu pádu lavín

NETKY.SK • 12 November 2016, 11:10 • 2 min
Očakávané sneženie môže mierne vystupňovať malú hrozbu pádu lavín

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Vo Vysokých Tatrách trvá dnes ráno malé lavínové nebezpečenstvo, prvý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. TASR o tom informoval Milan Lizuch, službukonajúci Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby v Liptovskom Hrádku.

slovakia

left justify in out

Príčinou prípadného uvoľnenia lavíny sa môže stať veľké dodatočné zaťaženie snehovej pokrývky ojedinelých plôch vo veľmi strmom teréne. Predpokladané sneženie sprevádzané na hrebeňoch hôr silnejším vetrom môže lavínové nebezpečenstvo mierne vystupňovať.

 

Dnes ráno bolo na horách zamračené, na mnohých miestach s hmlou a slabým snežením, hlavne v západných častiach horských oblastí. Mierne sa oteplilo, teplota vzduchu sa pohybovala od mínus osem do mínus jedného stupňa Celzia. Fúkal čerstvý, ojedinele silný vietor západných a severných smerov s rýchlosťou do 45 kilometrov za hodinu.

 

Za posledných 24 hodín pripadlo do päť centimetrov nového snehu. V terénnych depresiách a žľaboch môže byť z predchádzajúceho sneženia miestami naviate aj väčšie množstvo snehu, približne 50 centimetrov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies