Obvinili blízkych spolupracovníkov opozičného predstaviteľa Navaľného

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 13:55 • 2 min
Obvinili blízkych spolupracovníkov opozičného predstaviteľa Navaľného

MOSKVA - uskí vyšetrovatelia obvinili dvoch spolupracovníkov lídra mimoparlamentnej opozičnej Progresívnej strany Alexeja Navaľného z podvodu, pričom vyhlásili pátranie po ďalšom aktivistovi tejto strany.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý sa zaoberá vyšetrovaním najvážnejších zločinov, dnes podľa agentúry AP oznámil, že obvinil Nikolaja Ljaskina a Konstantina Jankauskasa z podvodu súvisiaceho s Navaľného kampaňou pred voľbami starostu Moskvy. O funkciu šéfa moskovskej radnice sa Navaľnyj neúspešne uchádzal vo voľbách vlani v lete. Jankauskasovi nariadili vyšetrovatelia domáce väzenie, pričom Ljaskin má zakázané opustiť mesto.
     

Okrem toho vyšetrovatelia vydali zatykač na Navaľného spolupracovníka Vladimira Ašurkova. Samotný Navaľnyj je od februára v domácom väzení po obvinení zo sprenevery.
     

Navaľnyj a jeho brat Oleg sú obvinení v prípade sprenevery, ktorý sa týka kozmetickej spoločnosti Yves Rocher Vostok. Vyšetrovatelia bratov Navaľných obviňujú, že v kozmetickej firme spreneverili 26 miliónov rubľov (730.000 dolárov), ale tiež vyše štyri milióny rubľov (110.000 dolárov) zo spoločnosti Multidisciplinary Processing Company. Bratia sú obvinení takisto z prania špinavých peňazí vo výške 21 miliónov rubľov.
     

Alexej Navaľnyj už dostal podmienečný trest päť rokov v inom prípade - za spreneveru financií v štátnej drevárskej firme Kirovles.
     

Protikorupčný bloger a oponent prezidenta Vladimira Putina pomáhal v rokoch 2011-12 viesť vlnu protestov a v súčasnosti si odpykáva päťročný podmienečný trest, ktorý dostal za údajnú krádež. Navaľnyj tvrdí, že ide o odvetu Kremľa, pripomína AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies