Obrovský Boeing omylom pristál na inom letisku

NETKY.SK • 22 November 2013, 07:51 • 2 min
Obrovský Boeing omylom pristál na inom letisku

WASHINGTON - Jedno z najväčších nákladných lietadiel na svete vo štvrtok opustilo letisko v americkom štáte Kansas, kde v stredu omylom pristálo.

slovakia

left justify in out

Potvrdili to tamojšie úrady. Jeden zo štyroch strojov Boeing 747 Dreamlifter smeroval z newyorského medzinárodného letiska Johna F. Kennedyho, no namiesto vojenskej základne omylom dosadol na neďalekom provinčnom letisku, ktoré nie je uspôsobené na lietadlá tohto typu. Odborníci preto museli overiť, či bude stroj dlhý viac ako 70 metrov schopný vzlietnuť bez rizika nehody. Nakoniec však boeing s rozpätím krídiel 65 metrov dostal povolenie na odlet.

Obdobnú situáciu zažila minulý rok aj Praha. Vtedy na letisku v českej metropole neplánovane pristál stroj Airbus A380, najväčšie dopravné lietadlo na svete. Jeho zastávku na Letisku Václava Havla spôsobili zdravotné problémy jednej z cestujúcich. Stroj s dĺžkou viac ako 70 metrov smeroval z Dubaja do holandského Amsterdamu. Airbus A380 má dve paluby a pojme viac ako 850 cestujúcich. Rozpätie jeho krídel je takmer 80 metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies