Obrie bábky britského súboru pozývajú na Anderleho Radvaň 2011

NETKY.SK • 2 September 2011, 22:26 • 2 min
Obrie bábky britského súboru pozývajú na Anderleho Radvaň 2011

Obrie bábky britského súboru pozývajú na Anderleho Radvaň 2011

slovakia

left justify in out

img

Obrie bábky britského súboru Walking Tall Theatre Company boli dnes popoludní na Námestí SNP v Banskej Bystrici pozvánkou na II. ročník Medzinárodného festivalu tradičného bábkového divadla Anderleho Radvaň 2011. Festival sa koná v dňoch 2. – 3. septembra v priestoroch historickej Radnice.
      Ako TASR povedal riaditeľ festivalu Juraj Hamar, na Radnici a na banskobystrickom námestí sa uskutoční viac ako 20 vystúpení tradičných európskych bábkarov zo siedmich európskych krajín. "Účinkujúcich jednotlivcov i súborov je dohromady 12 a všetci sú už v Banskej Bystrici," pripomenul.
      Na festival prijali pozvanie McCormick Puppets z Írska, Professor Clive Chandler a Walking Tall Theatre Company z Veľkej Británie, Teatro D. Roberto z Portugalska, Instituto delle Guaratelle z Talianska, maďarské súbory Mikropódium a Mikropódium Családi Bábszínház a Teatro Pimprle z Českej republiky. Domáce súbory budú zastupovať Teatro Carnevalo a Tyjátr.
      Súčasťou dnešného programu je aj slávnostné otvorenie festivalu na Radnici, spojené s vernisážou výstavy "S drôtom v hlave – o ľudových bábkach a bábkaroch" a krstom knihy Juraja Hamara "Hry ľudových bábkarov Anderlovcov z Radvane".
      Festival nesie meno ľudového bábkara Antona Anderleho, ktorý patril medzi najvýraznejšie osobnosti európskeho ľudového bábkarstva. Predstavenia, v ktorých približoval repertoár kočovných bábkarov, poznali diváci na celom svete. Jeho pamiatke je venovaný dnešný multimediálny program "Hommage á Anderle", v ktorom vystúpia Rastislav Anderle, Juraj Hamar, Ján Palovič a ďalší.
      Festival vyvrcholí v sobotu, 3. septembra o 19:00 hod. predstavením Fantoccini, Fantoccini v podaní írskeho súboru McCormick Puppets.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies