Obranca Aucoin ukončil hokejovú kariéru

NETKY.SK • 20 November 2013, 11:51 • 2 min
Obranca Aucoin ukončil hokejovú kariéru

NEW YORK - Po sedemnástich sezónach v zámorskej NHL ukončil hokejista Adrian Aucoin kariéru. Štyridsaťročný obranca má na svojom konte 1108 zápasov základnej časti, v ktorých strelil 121 gólov a pridal 278 asistencií.

slovakia

left justify in out

Aucoin hral počas kariéry za Vancouver, Tampu Bay, New York Islanders, Chicago Blackhawks, Calgary, Phonenix a Columbus. Do NHL si ho vybral Vancouver v roku 1992 v 5. kole draftu zo 117. miesta. Kanadu reprezentoval na juniorskom svetovom šampionáte 1993, kde získal zlato, na seniorských majstrovstvách sveta 2000 i na zimných olympijských hrách 1994 v Lillehammeri, odkiaľ si odviezol po finálovej prehre so Švédmi striebro.

"Splnil sa mi detský sen, hral som v NHL a bol profesionálnym hokejistom. Teším sa, že som mohol nastupovať vedľa najlepších hráčov na svete. Ďakujem rodine, spoluhráčom, priateľom, fanúšikom a každému v hokejovej komunite za pomoc počas mojej kariéry. Budem na to hrdý po celý zvyšok svojho života," uviedol podľa TSN.ca vo vyhlásení Aucoin, ktorý v tejto sezóne už nemal angažmán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies