Obrana ponúka na predaj limuzínu po ministroch obrany

NETKY.SK • 25 September 2013, 15:10 • 2 min
Obrana ponúka na predaj limuzínu po ministroch obrany

BRATISLAVA - Rezort obrany dá ľuďom šancu voziť sa v rovnakom aute, ako používali niektorí bývalí ministri obrany. Viacero starých limuzín z autoparku ministerstva je teraz na predaj. Autá majú dátumy výroby z deväťdesiatych rokov, v rezorte sú teraz už prebytočné. Ministerstvo potvrdilo, že v jednom z nich skutočne vozili dvoch ministrov obrany.

slovakia

left justify in out

"Jedno z predávaných vozidiel sa do roku 2002 využívalo na dopravu bývalých ministrov obrany Pavla Kanisa a Jozefa Stanka," uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. V čase ich pôsobenia v čele rezortu ešte zabezpečovala ochranu ministrov vojenská polícia. Túto úlohu neskôr prebral Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, spadajúci pod ministerstvo vnútra, ktorý sa stará o dopravu všetkých členov vlády.

Ministerstvo obrany predáva dve autá BMW 750iLA, jedno bolo vyrobené v roku 1996, druhé v roku 1998. Prvé má primeranú cenu 1 400 eur, druhé 2 732 eur. V ponuke sú aj dve autá AUDI A6 2,8 Quattro - jedno z roku 1995, druhé vyrobili v roku 1997. Prvé ohodnotili na 924 eur, druhé na 1 660 eur. Záujemcovia pritom musia zložiť stanovenú finančnú zábezpeku vo výške 20 percent stanovenej ceny do 22. októbra. Záujemcovia musia písomne predložiť ponuky (minimálne primeranú cenu) a potom sa môžu zúčastniť na elektronickej aukcii. 

Okrem limuzín ponúka ministerstvo aj staršie osobné autá značiek VW, Mazda, VAZ, Renault a Daewoo, ktoré boli vyrobené v rozpätí rokov 1993 až 1998. Primeraná cena týchto áut je stanovená od 126 eur do 390 eur. MO predáva aj vibračný valec z roku 1990, jeho primeraná cena je 646 eur. Ponúkané autá a techniku si môžu záujemcovia pozrieť 10. októbra vo vojenskom útvare Nemecká. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies