Obnova úseku cesty Starý Smokovec - Tatranské Matliare finišuje

NETKY.SK • 2 Október 2023, 09:45 • 2 min
Obnova úseku cesty Starý Smokovec - Tatranské Matliare finišuje

Stavebné práce na úseku Starý Smokovec - Tatranské Matliare v rámci projektu Vysoké Tatry sa pomaly blížia ku koncu. Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja informovala, že vecná prestavanosť tejto časti obnovy Cesty slobody je už na 96 percent.

slovakia

left justify in out

"Na takmer 6,2 kilometra dlhom úseku cesty II/537 doteraz došlo k výmene konštrukčných vrstiev vozovky, prečisteniu a vydláždeniu cestných priekop a obnove vjazdov. Zároveň sa upravili krajnice a vymenili a doplnili sa tiež cestné vozidlá," vymenovali cestári. Nasledujú dokončovacie práce na zárubných múroch zamerané na viazanie výstuže, debnenie rímsy a betonáž. Stavbári sa taktiež zamerajú na montáž zábradlí na priepustoch a vodorovné dopravné značenie cestnej komunikácie.
Takmer hotový je už aj úsek Tatranské Matliare - križovatka s cestou I/66. Na väčšine úsekov, ktoré by chceli dokončiť ešte v tomto roku, sa prevažne mení a zosilňuje podložie. V budúcom roku by mali pokračovať už len konštrukčne náročnejšie práce na mostných objektoch. Cestné práce v rámci projektu realizujú na 36 miestach od Podbanského až po Tatranské Matliare. Celú stavbu by mali zhotovitelia ukončiť v septembri 2024. Cesta slobody je významná dopravná tepna prechádzajúca viacerými tatranskými osadami a patrí k najdlhším cestám tohto regiónu. PSK ju rekonštruuje prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu a spolufinancovaním zo štátneho i vlastného rozpočtu. Modernizácia sa týka celkovo 43 kilometrov ciest, 26 mostných objektov, 14 oporných a 12 zárubných múrov, 96 priepustov, jednej poloestakády a štyroch odpočívadiel.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: PSK, Foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies