Obmedzenie brániace ambulantnému predaju v obciach sa má odstrániť

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 08:22 • 2 min
Obmedzenie brániace ambulantnému predaju v obciach sa má odstrániť

BRATISLAVA - Obmedzenie brániace ambulantnému predaju potravín v obciach, na území ktorých je umiestnená maloobchodná predajňa potravín, sa odstráni.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z návrhu novely zákona o ochrane spotrebiteľa, o ktorom dnes bude rokovať vláda. Parlament by ho mal následne prerokovať v skrátenom konaní. Účinnosť zákona sa predpokladá odo dňa jeho vyhlásenia v Zbierke zákonov.
      

"Návrhom sa zabezpečí možnosť predávať na tzv. farmárskych trhoch a prostredníctvom iných foriem ambulantného predaja využívaných predovšetkým malými domácimi chovateľmi, pestovateľmi a výrobcami poľnohospodárskych produktov," zdôvodnil predkladateľ novely, Ministerstvo hospodárstva (MH) SR. Terajšie obmedzenie totiž bráni plnému využitiu rôznych nových foriem ambulantného predaja, ako je napríklad predaj z dvora, predaj z automatov alebo tzv. farmárske trhy.
      

Na zabezpečenie registrov obnovenej evidencie pozemkov a návrh harmonogramu katastrálnych území v 21 katastrálnych územiach bývalého Vojenského obvodu Javorina bude treba približne 800.000 eur, z toho v roku 2015 sumu 500.000 eur a v roku 2016 sumu 300.000 eur. Vyplýva to analýzy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, ktorú by dnes mal tiež prerokovať kabinet.
      

Zlepšiť implementáciu regionálnych rozvojových politík a programov v krajinách Európskej únie (EÚ), Nórsku a Švajčiarsku prostredníctvom výmeny skúseností a osvedčených postupov medzi regiónmi. To je cieľom programu spolupráce INTERREG EUROPE 2014 – 2020, ktorého návrh na svojom dnešnom zasadnutí prerokuje vláda.
      

Nadväzuje pritom na pozitívne skúsenosti programu medziregionálnej spolupráce INTERREG IVC z predchádzajúceho obdobia 2007 až 2013, do ktorého sa zapojilo viac ako 2200 partnerov a implementovalo celkovo 204 projektov v celkovej sume viac ako 405 miliónov eur. Zo Slovenska sa zapojilo 31 partnerov v 28 projektoch v sume vyše 3,5 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies