Oblasť pátrania po malajzijskom lietadle presunuli viac na východ

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 08:19 • 2 min
Oblasť pátrania po malajzijskom lietadle presunuli viac na východ

SYDNEY/KUALA/LUMPUR - Zóna pátrania po nezvestnom lietadle malajzijských aerolínií sa presunula 500 kilometrov na východ. Informovali o tom dnes austrálske úrady, ktoré citovala tlačová agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mapy oblasti, v ktorej teraz let MH370 hľadajú a ktoré zverejnil Austrálsky úrad pre námornú bezpečnosť, ukazujú, že súčasná zóna pátrania sa nachádza približne 1500 kilometrov západne od austrálskeho mesta Perth, tiež v južnej časti Indického oceánu.
      

Pátracie akcie zo vzduchu a na mori v obrovskej oblasti ďalej na západ, ktoré úrady podnikali za posledné štyri dni, sa ukázali ako bezvýsledné.
      

Let MH370 aerolínií Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek radarov 8. marca. Na palube bolo 239 ľudí, väčšinu cestujúcich tvorili čínski občania. Odvtedy sa nenašla po lietadle ani stopa, hoci v južnej časti Indického oceánu prebieha intenzívne spoločné pátranie niekoľkých krajín vrátane Malajzie, Číny a Austrálie.
      

Šéf štátnej malajzijskej polície Khalid Abu Bakr však v Kuale Lumpur varoval, že vyšetrovanie toho, čo sa stalo s Boeingom 777, bude možno trvať dlho a možno sa nikdy nezistí príčina tragédie.
      

Policajný šéf ďalej podľa tlačovej agentúry AP uviedol, že trestné vyšetrovanie sa stále zameriava na štyri možnosti - únos, sabotáž a osobné alebo psychické problémy osôb na palube.
      

Abu Bakr dodal, že polícia vypočula vyše 170 rodinných príslušníkov pilotov a členov posádky. "Musíme byť veľmi dôkladní a potrebujeme čas... nemôžete nás súriť," vyhlásil.
      

Polícia vyšetruje náklad a dokonca aj jedlo servírované v lietadle, aby tak vylúčila prípadnú sabotáž.
      

Austrálsky premiér Tony Abbott znovu vyjadril odhodlanie vypátrať zmiznuté lietadlo a urobil tak pred dnešných stretnutím so svojím malajzijským kolegom Najibom Razakom v Perthe. Abbott označil tragédiu za "jednu z najväčších záhad súčasnosti".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies