Objasnili vraždu slovenskej prostitútky

NETKY.SK • 9 September 2010, 07:15 • 2 min
Objasnili vraždu slovenskej prostitútky

Objasnili vraždu slovenskej prostitútky

slovakia

left justify in out

img

Rakúskym kriminalistom sa podarilo objasniť vraždu slovenskej prostitútky, ktorej mŕtve telo našli koncom augusta vo viedenskom byte v štvrti Rudolfsheim-Fünfhaus.
      Polícia zadržala v tejto súvislosti 20-ročného Rakúšana, ktorý sa k činu už priznal. Doteraz predpokladaného páchateľa, 41-ročného Srba, prepustili dnes popoludní z vyšetrovacej väzby.
      "Štyridsaťjedenročný podozrivý je na slobode a zadržali sme v tejto súvislosti ďalšieho muža, ktorý sa k činu už priznal," povedala dnes pre rakúsku tlačovú agentúru APA policajná hovorkyňa Camellia Anssariová.
      Zatknutie skutočného páchateľa dnes potvrdila aj viedenská prokuratúra. "Je to niekto, kto mal s obeťou kontakt. Poznali sa," uviedol hovorca prokuratúry Thomas Vecsey.
      Informácie o motíve údajného vraha nie sú zatiaľ známe. Polícia plánuje na štvrtok tlačovú konferenciu, na ktorej by mala informovať bližšie o krvavom čine.
      Smrť Slovenky, ktorú našli v noci na 27. augusta zavraždenú v byte v štvrti Rudolfsheim-Fünfhaus, kde ponúkala svoje služby, spôsobila bodná rana do srdca. Žena mala na tele viaceré bodné a rezné rany. Zrejme s cieľom zahladiť stopy páchateľ po čine založil na viacerých miestach bytu požiar, ktorý sa však nerozhorel. Samotnú obeť nepodpálil.
      Slovenská menovkyňa zavraždenej prostitútky z Viedne, ktorej podobizeň prezentovali niektoré rakúske médiá omylom ako fotografie obete zatiaľ neobjasnenej vraždy z uplynulých dní, chce proti všetkým vinníkom podniknúť právne kroky.
      Žena sa podľa informácií viedenského denníka Der Standard iba pred krátkym časom vrátila z dovolenky a utrpela šok, keď našla svoje fotografie pod označeniami ako obeť vraždy alebo prostitútka.
      Všetky médiá, ktoré sa dopustili tejto chyby, boli už informované, uviedla na začiatku septembra pre agentúru APA Birgit Kramlová z jednej z advokátskych kancelárií. Právna situácia je v danom prípade jasná, v tejto súvislosti možno hovoriť okrem iného aj o oprave a odškodnení, čo poškodená zrejme využije, vyplynulo z jej slov.
      Výsluchy z vraždy podozrivého Srba, ktorého dnes prepustili, nepriniesli objasnenie prípadu. Srb patril medzi známych mladej Slovenky a obmedzil sa len na konštatovanie, že vraždu nespáchal.
      O naďalej nezvestnom Turkovi - priateľovi zavraždenej - priniesol viedenský denník Österreich informáciu, podľa ktorej sa mal v čase činu nachádzať v Turecku. Vyšetrovatelia, ktorí už niekoľko dní zdôrazňujú, že by s ním chceli komunikovať, jeho aktuálne miesto pobytu nepoznajú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies