Obhájili sme striebro z MS v skialpinizme! Postarala sa o to Marianna Jagerčíková

NETKY.SK • 2 Marec 2021, 15:59 • 2 min
Obhájili sme striebro z MS v skialpinizme! Postarala sa o to Marianna Jagerčíková

LA MASSANA - Slovenská reprezentantka v skialpinizme Marianna Jagerčíková v utorok potvrdila príslušnosť k užšej špičke v tomto športe, keď na majstrovstvách sveta v Andorre obhájila striebornú medailu v šprinte.

slovakia

left justify in out

Pred dvoma rokmi vo švajčiarskom Villars-sur-Ollon bolo striebro jej prvou medailou z vrcholných podujatí v skialpinizme, v ďalších mesiacoch na to nadviazala niekoľkými pódiami vrátane víťazstiev v pretekoch Svetového pohára.

 

img

 

Stupne víťazov 
Nad sily skúsenej slovenskej skialpinistky bola v utorkovom popoludňajšom finále iba švajčiarska reprezentantka Marianne Fattonová. Za Mariannou Jagerčíkovou finišovala ako tretia Talianka Mara Martiniová.

 

img

 

Program a slovenská výprava 
V stredu sú v Andorre na programe štafety, vo štvrtok vertikálne preteky a šampionát vyvrcholí sobotňajšími individuálnymi pretekmi. Okrem Jagerčíkovej sú súčasťou slovenskej výpravy na MS aj Katarína Lovrantová medzi seniorkami a juniori Matúš Černek s Terezou Mazalovou.

 

 

Smolu mal Jakub Šiarnik, ktorého z účasti na MS vyradil pozitívny test na koronavírus tesne pred šampionátom.

Skialpinizmus má v budúcnosti šancu stať sa olympijským športom, už v roku 2020 bol súčasťou ZOH mládeže vo švajčiarskom Lausanne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies