Obete utečeneckej tragédie na východe Rakúska si uctia omšou vo viedenskom dóme

NETKY.SK • 31 August 2015, 19:01 • 2 min
Obete utečeneckej tragédie na východe Rakúska  si uctia omšou vo viedenskom dóme

VIEDEŇ - Obetiam tragédie z minulého týždňa, keď sa na východe Rakúska našli auto so 71 mŕtvymi utečencami, bude venovaná dnes večer zádušná omša vo viedenskom Dóme svätého Štefana.

slovakia

left justify in out

Agentúra APA s odvolaním sa na katolícku tlačovú agentúru Kathpress informovala, že verejnú bohoslužbu povedie kardinál Christoph Schönborn a mali by sa na nej zúčastniť takmer všetci členovia rakúskej vlády. K modlitbám rakúskej katolíckej cirkvi za zosnulých utečencov sa v nedeľu pripojil aj pápež František, ktorý ich v tejto súvislosti nazval obeťami "zločinu urážajúceho celé ľudstvo".

 

Na rakúskej diaľnici A4 vedúcej z Maďarska do Viedne našli minulý štvrtok 71 mŕtvych utečencov vrátane štyroch detí v odstavenom chladiarenskom vozidle, ktoré podľa nápisov na skrini pôvodne patrilo slovenskému potravinárskemu podniku. Rakúske orgány v reakcii na udalosť sprísnili kontroly na tomto úseku, čo podľa údajov z tamojšieho ministerstva vnútra doteraz viedlo k zadržaniu piatich prevádzačov a viac ako 200 utečencov.

 

Na maďarskej strane diaľničného hraničného priechodu Nickelsdorf sa dnes v dôsledku kontrolnej akcie vytvorila kolóna, ktorá podľa APA v dopoludňajších hodinách dosahovala 50-kilometrovú dĺžku. Agentúra uvádza, že opatrenia proti prevádzačom sa týkajú celej trasy využívanej prevádzačmi medzi Maďarskom a Nemeckom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies