Obete nehody si v Taliansku uctili tisíce ľudí vrátane premiéra

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 15:29 • 2 min
Obete nehody si v Taliansku uctili tisíce ľudí vrátane premiéra

POZZUOLI - Tisíce ľudí si v utorok do talianskeho mesta Pozzuoli prišli uctiť pamiatku 38 obetí nedeľňajšej nehody autobusu neďaleko Neapola. Väčšina obetí pochádza práve z Pozzuoli. Do tamojšej športovej haly prišiel počas dňa štátneho smútku spolu s približne štyrmi tisíckami ľudí aj samotný premiér Enrico Letta, ktorí prisľúbil vyšetrenie jednej z najhorších tragédií svojho druhu v Európe za posledné roky.

slovakia

left justify in out

Autobus prepravujúci 48 ľudí vrátane viacerých detí z dosiaľ nezistených príčin na diaľnici medzi Neapolom a Bari začal vrážať do súbežne idúcich áut a následne sa zrútil z nadjazdu. Nedeľňajšia nehoda je najtragickejšou svojho druhu v Európe od októbra 2010, keď na Ukrajine zahynulo 45 ľudí pri zrážke vlaku s autobusom. V marci 2012 otriasla Európou nehoda belgického autobusu v jednom z tunelov vo Švajčiarsku, ktorú neprežilo 28 ľudí vrátane 22 detí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies