Obamová pred Dňom matiek odsúdila nehanebný únos školáčok v Nigérii

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 13:13 • 2 min
Obamová pred Dňom matiek odsúdila nehanebný únos školáčok v Nigérii

WASHINGTON - Prvá dáma Spojených štátov Michelle Obamová dnes odsúdila únos desiatok školáčok v Nigérii a označila ho za "nehanebný čin". Povedala, že spolu Barackom Obamom vidia v týchto dievčatách svoje dcéry, uviedla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obamová sa k únosu vyjadrila v pravidelnom týždennom rozhlasovom a internetovom príhovore, s ktorým pred americkým sviatkom Deň matiek vystúpila namiesto manžela.
      

"Barack a ja vidíme v týchto dievčatách naše vlastné dcéry," povedala manželka amerického prezidenta o Malii (15) a Sashi (12). Dodala, že vidia nádeje nigérijských dievčat, ich sny a môžu si len predstaviť utrpenie, ktorými teraz prechádzajú ich rodičia.
      

Teroristi dievčatá uniesli 15. apríla, chceli zmariť ich vzdelávanie. Mnohí rodičia v Nigérii sa zdráhajú poslať deti do školy, lebo sa obávajú, že sa môže niečo stať, informovala tlačová agentúra DPA.
     

Na svete nechodí do školy 65 miliónov dievčat, poznamenala Obamová. Dodala, že jej manžel ponúkol vláde v Nigériu všetku možnú pomoc, aby sa dievčatá našli a vrátili domov.
      

K únosu sa priznala islamistická teroristická skupina Boko Haram. Doteraz sa po školáčkach nenašla nijaká stopa. Vodca skupina na video zázname uviedol, že dievčatá chcú predať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies