Obama v Mexiku vystúpil proti zadržiavaniu demonštrantov vo Venezuele

NETKY.SK • 20 Február 2014, 07:43 • 2 min
Obama v Mexiku vystúpil proti zadržiavaniu demonštrantov vo Venezuele

TOLUCA - Americký prezident Barack Obama v stredu počas summitu severoamerických lídrov v Mexiku ostro kritizoval Venezuelu za uväznenie protivládnych demonštrantov, ktorí vystupujú proti režimu socialistického prezidenta Nicolása Madura. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najnovšia vlna protestov vo Venezuele si podľa aktuálnych informácií za niekoľko týždňov svojho trvania vyžiadala už šesť životov. Do protestov sa zapájajú najmä študenti, ktorí Madurovmu kabinetu vyčítajú nadmernú infláciu, nedostatočný boj s kriminalitou a represívny štátny aparát odmietajúci prepustiť väznených vysokoškolákov.
      

Úrady od minulého týždňa na základe obvinení z podnecovania násilia so smrteľnými následkami väznia aj opozičného vodcu Leopolda Lópeza.
      

Obama v tejto súvislosti vyzval vládu v Caracase, aby zadržiavaných demonštrantov prepustila a nadviazala skutočný dialóg s opozíciou. "Obe strany majú záväzok spolupracovať," zdôraznil Obama.
      

Prezident tiež komentoval situáciu okolo troch amerických diplomatov, ktorých Madurov režim prednedávnom vykázal z krajiny. Obama zopakoval, že obvinenia z najímania vysokoškolských študentov na demonštrácie diplomatmi sú čistým výmyslom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies