Obama: USA nebudú váhať použiť vojenskú silu na obranu Južnej Kórey pred KĽDR

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 08:45 • 2 min
Obama: USA nebudú váhať použiť vojenskú silu na obranu Južnej Kórey pred KĽDR

SOUL - Americký prezident Barack Obama dnes uviedol, že Spojené štáty nepoužívajú svoju vojenskú moc, aby "vnucovali veci" iným, avšak použili by ju, aby to bolo potrebné na obranu Južnej Kórey pre útokom KĽDR. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Severná Kórea v marci varovala, že nevylučuje uskutočnenie "nového druhu" jadrovej skúšky po tom, ako Bezpečnostná rada OSN odsúdila Pchjongjang za odpálenie balistickej strely stredného doletu do mora východne od Kórejského polostrova.
      

Obama a juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje prezentovali spoločný front proti Severnej Kórei na tlačovej konferencii po svojom piatkovom summite, keď varovali, že budú dôrazne reagovať na "provokácie" Pchjongjangu, ktorý sa pravidelne vyhráža Spojenými štátom a Južnej Kórei zničením.
      

"Nepoužívame našu vojenskú silu, aby sme vnucovali tieto veci iným, ale nebudeme váhať použiť našu vojenskú silu, aby sme bránili našich spojencom a náš spôsob života," povedal dnes Obama na stretnutí s americkými vojakmi na základni v Soule.
      

"Takže rovnako ako všetky krajiny na zemi má Severná Kórea a jej obyvatelia na výber. Môžu si zvoliť, že budú pokračovať po osamelej ceste izolácie, alebo si môžu zvoliť, že sa pridajú k zvyšku sveta a usilovať sa o budúcnosť väčších príležitostí, väčšej bezpečnosti a väčšieho rešpektu - budúcnosť, ktorá už existuje pre občanov južnej časti Kórejského polostrova," vyhlásil prezident USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies