Obama: USA a Čína sa dohodli na vzájomnom predĺžení víz

NETKY.SK • 10 November 2014, 12:36 • 2 min
Obama: USA a Čína sa dohodli na vzájomnom predĺžení víz

PEKING - Spojené štáty a Čína sa dohodli na uľahčení vzájomných návštev pre turistov, študentov a podnikateľov. Uzavretie novej vízovej dohody oznámil dnes americký prezident Barack Obama v prejave, ktorý mal k ázijským podnikateľom v Pekingu.

slovakia

left justify in out

Na jej základe budú môcť americkí a čínski občania získať vízum pre obchodnú cestu či krátkodobé turistické vízum platné až desať rokov namiesto doterajšieho jedného roka. A víza pre študentské výmenné pobyty budú platiť päť rokov namiesto jedného roka, informovala tlačová agentúra AP.

 

Obama vo svojom vystúpení povedal, že USA a Ázia sú nerozlučne spojené. Ázia je podľa jeho slov neuveriteľná príležitosť pre vytvorenie nových pracovných miest v USA.

 

Nové víza budú USA vydávať od stredy. Biely dom povedal, že dohoda by mohla priniesť americkej ekonomike miliardovú injekciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies