Obama: Šiesti americkí vojaci, ktorí zahynuli v Afganistane, boli výnimoční

NETKY.SK • 26 December 2015, 11:15 • 2 min
Obama: Šiesti americkí vojaci, ktorí zahynuli v Afganistane, boli výnimoční

HONOLULU - Za výnimočných a statočných označil dnes americký prezident Barack Obama šiestich príslušníkov ozbrojených síl Spojených štátov, ktorí zahynuli v pondelok pri útoku samovražedného atentátnika neďaleko leteckej základne Bagrám na severovýchode Afganistanu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters.

 

"Hoci sa nám darí znižovať počty ľudí nasadzovaných na miestach, ako sú Irak a Afganistan, stále tam svojich ľudí máme, a ako sme tento týždeň videli na príklade tých výnimočných a statočných ľudí, ktorí tam prišli o život, stále je to nebezpečné," povedal Obama počas svojej návštevy základne americkej námornej pechoty na Havaji, kde je v súčasnosti s manželkou a dvoma dcérami na dvojtýždňovej dovolenke.

 

Šiesti príslušníci amerických ozbrojených síl zahynuli v pondelok neďaleko Bagrámu, keď na ich hliadku zaútočil samovražedný atentátnik na motocykli naloženom výbušninami. Z hľadiska počtu obetí ide zatiaľ o najhorší útok na americké jednotky v tomto roku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies