Obama sa plánuje stretnúť s dalajlámom, Peking protestuje

NETKY.SK • 21 Február 2014, 06:30 • 2 min
Obama sa plánuje stretnúť s dalajlámom, Peking protestuje

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama sa plánuje dnes stretnúť s exilovým tibetským duchovným vodcom dalajlámom, oznámil vo vyhlásení Biely dom.

slovakia

left justify in out

Avizované stretnutie prichádza v čase, keď Spojené štáty s obavami upozorňujú na napätie a situáciu ohľadne ľudských práv na tibetských územiach v Číne, pripomína agentúra Reuters.
      

"Sme znepokojení kvôli neutíchajúcemu napätiu a zhoršujúcej sa situácii ohľadne ľudských práv na tibetských územiach v Číne," povedala hovorkyňa americkej Rady pre národnú bezpečnosť Caitlin Haydenová.
      

"Opakovane budeme vyzývať čínsku vládu na obnovenie dialógu s dalajlámom alebo jeho predstaviteľmi, bez podmienok, ako prostriedok na zmiernenie napätia," dodala.
      

Peking vzápätí vyzval Spojené štáty, aby zrušili plány na stretnutie Obamu s dalajlámom s tým, že schôdzka "vážne poškodí" väzby medzi oboma krajinami. Plánované stretnutie predstavuje "hrubé zasahovanie" do vnútorných záležitostí Číny, uviedla podľa agentúry Reuters hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí Chua Čchun-jing.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies