Obama: Británia musí zostať v Európskej únii

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 06:52 • 2 min
Obama: Británia musí zostať v Európskej únii

WASHINGTON - Británia musí zostať v Európskej únii, aby si Londýn udržal svoj globálny vplyv, uviedol americký prezident Barack Obama v rozhovore pre spravodajskú stanicu BBC, ktorého úryvky odvysielala vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Členstvo Británie v Európskej únii "nám dáva oveľa väčšiu dôveru v silu transatlantickej únie", povedal šéf Bieleho domu. Taktiež konštatoval, že EÚ "robí svet bezpečnejším a prosperujúcejším".


Britský premiér David Cameron sľúbil, že vyjedná novú dohodu s Bruselom a že do konca roka 2017 vypíše referendum o členstve Británie v únii, pripomenula agentúra Reuters.


Obama v rozhovore vyjadril aj frustráciu z toho, že sa nepodarilo prijať v USA rozumné zákony ohľadne zbraní, a to ani "po opakovaných masových vraždách".

 

"Ak sa pozriete na počet zabitých Američanov teroristami po 11. septembri, je ich menej ako 100. Ak sa pozriete na počet tých, ktorí boli zabití pri násilnostiach za použitia strelných zbraní, ide o desaťtisíce," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies