O Volodymyrovi Y. bude rozhodovať Najvyšší súd SR

NETKY.SK • 4 August 2011, 09:57 • 2 min
O Volodymyrovi Y. bude rozhodovať Najvyšší súd SR

O Volodymyrovi Y. bude rozhodovať Najvyšší súd SR

slovakia

left justify in out

img

O osude Ukrajinca Volodymyra Y., ktorý je považovaný za bossa ukrajinsko-slovenskej skupiny, bude rozhodovať Najvyšší súd SR (NS) SR.
      Volodymyr Y. podal sťažnosť voči piatkovému (29. júla) rozhodnutiu sudcu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici, ktorý vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a tohto obvineného vzal do väzby. Sťažnosť napadla práve dnes na NS SR. Termín verejného alebo neverejného zasadnutia v tejto veci ešte nie je vytýčený.
      Ako médiám v piatok ďalej uviedol prokurátor ÚŠP, hrozí obava, že ponechaním obvineného na slobode by mohol pokračovať v trestnej činnosti, resp. ujsť alebo sa skrývať.
      Denník Sme v piatok 29. augusta uviedol vo svojom internetovom vydaní, že vyšetrovatelia obvinili tohto údajného šéfa ukrajinsko – slovenskej zločineckej skupiny zo zorganizovania zločineckej skupiny, krádeže áut, podvodu a legalizácie príjmov z trestnej činnosti.
      Volodymyra Y. a jeho troch komplicov oslobodil Senát Okresného súdu Bratislava I 27. júla v kauze vrážd Sergeja Chaplického a Petra Gala. Bývalého ukrajinského boxera Volodymyra Y. však hneď po prepustení z bratislavského Ústavu na výkon väzby zadržali kukláči. Verdikt súdu ešte nie je právoplatný, prokurátor sa ihneď odvolal. O odvolaní bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave. Dvaja jeho údajní komplici - Eduard V. a Vasyl P. zostali na slobode, Jurija R. zadržala rovnako ako Volodymyra Y. krátko po prepustení polícia - tentoraz však príslušníci Úradu hraničnej a cudzineckej polície, aby overili jeho totožnosť.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies