O testovaní videa už počas víkendu v Cardiffe

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 10:02 • 2 min
O testovaní videa už počas víkendu v Cardiffe

CARDIFF - Novozvolený šéf svetového futbalu Gianni Infantino je zástancom moderných technológií a nemá problém so zavádzaním videa ako dôkazu pri posudzovaní sporných situácií.

slovakia

left justify in out

Infantino to uviedol v rozhovore pre web FIFA. Už počas nadchádzajúceho víkendu by sa vo waleskom Cardiffe na výročnom zasadnutí Rady medzinárodnej futbalovej asociácie (IFAB), čo je medzinárodný orgán schvaľujúci pravidlá futbalu, malo rokovať práve o možnom testovaní videozáznamov už v blízkej budúcnosti.

 

"Ak chceme zabezpečiť plynulý priebeh hry, musíme zistiť, ako nám technológie môžu pomôcť. Videotesty musíme brať vážne, radšej skôr, ako bude neskoro. Skončili sa časy, keď sme pred možnými novinkami iba zatvárali oči. Treba si to vyskúšať v reálnom živote," cituje Infantina web ORF.

 

Na zasadnutí IFAB by sa mali zaoberať nielen zavedením videa, ale aj možnosťou zavedenia trestných lavíc či pridaného štvrtého striedania v prípade, keď futbalový zápas pokročí do predĺženia. Každá prípadná zmena v pravidlách musí byť potvrdená minimálne šiestimi z ôsmich členov prezídia IFAB. Prezident FIFA je pravidelným zástupcom FIFA na týchto stretnutiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies