O slovenské testovanie je mediálny záujem aj v zahraničí

NETKY.SK • 25 Október 2020, 16:00 • 2 min
O slovenské testovanie je mediálny záujem aj v zahraničí

Minister obrany Jaroslav Naď v nedeľu aj novinárov z Wall Street Journal informoval o jedinečnom celoplošnom testovaní.

slovakia

left justify in out

Akciu v prospech rýchlejšieho porazenia pandémie COVID-19 Slovensko tento víkend za pomoci armády, polície či zdravotníkov testuje v štyroch okresoch. Túto činnosť si všimli už aj žurnalisti v Spojených štátoch Amerických.

„Som vďačný za ich záujem informovať o našej krajine pravdivo, otvorene a so snahou povzbudiť nás! Milé Slovensko, díva sa na nás celý svet! Držme si palce v operácii, ktorá nemá vo svete obdobu,“ napísal Jaroslav Naď na sociálnej sieti.

 

Informoval už aj o prvých neďeľných číslach z testovania. „Dnes sme do 11:00 otestovali 7 323 ľudí, z toho je 312 infekčných,“ vysvetlil s tým, že k 11. hodine je tak celkovo na Orave a v Bardejove „otestovaných: 128 841,  infekčných: 4 744,“ Percentuálne išlo k danej hodine o 3,68 percenta infikovaných. Na stránke shop.netky.sk si môžete kúpiť aj dezinfekčné gély i rúška.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies