O opusteného psa zo škótskeho mesta Ayr majú záujem ľudia z celého sveta

NETKY.SK • 9 Január 2015, 06:46 • 2 min
O opusteného psa zo škótskeho mesta Ayr majú záujem ľudia z celého sveta

LONDÝN - Milovníci psov z celého sveta sa uchádzajú o adopciu psa, ktorého jeho majiteľ opustil 2. januára - priviazal ho k zábradliu pred železničnou stanicou v škótskom meste Ayr.

slovakia

left justify in out

Najväčšia škótska organizácia na ochranu zvierat SPCA dnes uviedla, že trojročný Kai potrebuje operáciu očí, keďže má entrópium spodných viečok (sú obrátené dovnútra a dráždia oči), inak je však zdravý.
      

Odkedy sme príbeh Kaia zverejnili na webe, "telefonovali nám ľudia z USA, Filipín, Hongkongu, Kanady i Nemecka a dostali sme stovky e-mailov", povedala hovorkyňa SPCA Amanda Smithová. Podľa jej slov robia užší výber perspektívnych záujemcov, ale trvajú na tom, aby prišli do škótskeho Glasgowa na informatívny pohovor.
      

"Musíme preveriť jeho perspektívny domov. Ľudia sem musia prísť a stretnúť sa s ním, kým ich budeme považovať za vážnych záujemcov," zdôraznila hovorkyňa.To by znamenalo vysoké výdavky za letenky pre záujemcov zo zahraničia a z kríženca čínskeho plemena šarpej by to urobilo veľmi nákladného domáceho miláčika, poznamenala agentúra DPA.
      

Kai má mikročip, na základe ktorého SPCA kontaktovala jeho pôvodného majiteľa, ktorý povedal, že psa predal v roku 2013 prostredníctvom bezplatnej inzertnej stránky Gumtree. Žiaľ, nevedel adresu kupcu. SPCA zdôraznila, že Kai je nádherný pes s dobrou povahou, pre ktorého hľadá stály a milujúci domov.
   




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies