O.J.Simpsona podmienečne prepustili z väzenia

NETKY.SK • 1 Október 2017, 10:52 • 2 min
O.J.Simpsona podmienečne prepustili z väzenia

LAS VEGAS - Bývalého hráča amerického futbalu a televíznu hviezdu O.J.Simpsona prepustili dnes podmienečne z väzenia, v ktorom si odpykal takmer deväť rokov za účasť na ozbrojenej lúpeži a únose v Las Vegas v roku 2007.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Simpson (70) bol odsúdený na deväť až 33 rokov za mrežami. Tento rozsudok prišiel 13 rokov po tom, ako ho oslobodili spod obvinenia z vraždy exmanželky Nicole Brownovej-Simpsonovej a jej priateľa Ronalda Goldmana v Los Angeles v roku 1995. Občiansky súd však uznal jeho zodpovednosť za tento skutok a nariadil mu zaplatiť rodinám odškodné.

 

Aby sa týmto platbám vyhol, rozmiestnil údajne zbierky svojich športových cien v domoch svojich priateľov. Jeden z nich mu však suveníry odmietal vrátiť a práve tých sa chcel Simpson opätovne zmocniť, čo súdna porota vyhodnotila ako ozbrojenú lúpež.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies