Nový šéf ITF zauvažoval o Final Four Davis Cupu aj Fed Cupu

NETKY.SK • 28 September 2015, 13:15 • 2 min
Nový šéf ITF zauvažoval o Final Four Davis Cupu aj Fed Cupu

NEW YORK - Minulý týždeň schválené zavedenie tajbrejku v rozhodujúcom piatom sete zápasov v rámci Davisovho pohára tenisových reprezentačných družstiev mužov už od roku 2016 možno nebude jedinou inováciou v súvislosti s tímovými súťažami v tomto športe.

slovakia

left justify in out

Nový prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), Američan David Haggerty, pre New York Times povedal, že do úvahy prichádza zriadenie podujatia Final Four v dejisku stanovenom so značným predstihom (napokon by to teda nemusela nevyhnutne byť neutrálna pôda) v Davis Cupe aj ženskom Fed Cupe, pričom svetovú skupinu druhej spomenutej súťaže by v takom prípade rozšírili z ôsmich na šestnásť krajín. Prvé dve kolá - osemfinálové a štvrťfinálové - by sa hrali doterajším spôsobom s reciprocitou výhody domáceho prostredia.

"Nemôžem povedať, že k čomusi takému ideme pristúpiť. Zároveň však určite môžem vyhlásiť, že je to idea s pozitívnou spätnou väzbou a podporou od niektorých krajín," skonštatoval Haggerty, ktorý by sa prikláňal ku konaniu oboch rozhodujúcich turnajov v rovnakom dejisku vo dvoch za sebou nasledujúcich týždňoch.

Haggerty vystriedal vo funkcii Francesca Ricciho Bittiho, ktorý sa po 16 rokoch pôsobenia neuchádzal o piaty štvorročný mandát. Taliana v júni zvolili za prezidenta únie medzinárodných federácií SportAccord.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies