Nový náučný chodník v Kolárove predstaví lodný mlyn a jeho okolie

NETKY.SK • 9 Apríl 2023, 13:00 • 2 min
Nový náučný chodník v Kolárove predstaví lodný mlyn a jeho okolie

KOLÁROVO - V Kolárove vznikol nový náučný chodník Lodný mlyn a jeho okolie. Má osem informačných tabúľ v slovenskom, maďarskom a anglickom jazyku.

slovakia

left justify in out

Návštevníkom poskytujú informácie o prírodno-kultúrnych hodnotách územia polostrova obmývaného riekami Malý Dunaj a Váh, informoval predseda Spolku Vodný mlyn Ľubomír Augustín, ktorý bol iniciátorom vzniku náučného chodníka. Ten oficiálne otvorili pre verejnosť v stredu.

 

Nenáročný chodník v celkovej dĺžke 1,8 kilometra predstavuje miestne zaujímavosti - mŕtve rameno Malého Dunaja, vodné ekosystémy stojacich vôd, Žabí hrad, sútok Malého Dunaja s Váhom, lužný les so zachovanými hlavovými vŕbami a samotnú národnú kultúrnu pamiatku Lodný mlyn. Jeho vybudovanie finančne podporila Stredoeurópska nadácia (CEF). Pre verejnosť ho oficiálne otvorili v stredu. "Náučný chodník bude novým impulzom pre ďalší rozvoj turistiky nielen v meste Kolárovo, ale i regiónu Žitného ostrova," povedal Augustín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies