VIDEO Nový kancelársky komplex Google bude mať umelú oblohu

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 18:08 • 2 min
VIDEO Nový kancelársky komplex Google bude mať umelú oblohu

NORTH BAYSHORE – Moderné kancelárske budovy s presklenými zasadačkami a nevkusným nábytkom začínajú byť prežitkom. Minimálne v porovnaní s kalifornskými priestormi najnovšieho Google areálu s umelou oblohou.

slovakia

left justify in out

Revolučný návrh nového Googleplexu predložili dve európske architektonické firmy Bjarke Ingels Group a Heatherwick Studio, ktorý už nepočíta s klasickými dverami, schodmi, strechami či stenami.

Najdôležitejším prvkom tejto fascinujúcej stavby bude určite umelá obloha, ktorá sa bude skladať zo štyroch gigantických sklenených prístreškov, ktoré umožnia vytvárať vlastnú mikroklímu a mať tak napríklad celý rok leto. Podlahu budú tvoriť obrovské dosky, ktoré sa budú zvažovať mierne nahor, aby 10.000 zamestnancov nepotrebovalo schody na prechod z jednej úrovne na druhú.

 


Spoločnosť Google bude mať možnosť pridávať či odoberať konferenčné miestnosti podľa potreby pomocou modulárnych stohovateľných boxov. Na to im majú poslúžiť nové mobilné robotické žeriavy, ktoré vo firme nazývajú craboty, ktoré prekonfigurujú miestnosti podľa požiadaviek.

Zamestnanci budú môcť jazdiť na bicykloch priamo k svojmu stolu a precvičovanie jogy sa bude konať na balkóne na najvyššom poschodí.

Areál by mal zahŕňať aj udržiavané parky, cyklistické chodníky, obchody, kaviarne a 5.000 obytných priestorov, aby zamestnanci nikdy nemuseli opustiť pracovisko.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies