Nový investor vytvorí v Levoči 120 pracovných miest

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 10:01 • 2 min
Nový investor vytvorí v Levoči 120 pracovných miest

POPRAD – Do Levoče mieri nový investor, je ním Helske, s. r. o. V miestnej priemyselnej zóne preinvestuje v prvej fáze asi 14 miliónov eur a vytvorí 120 pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Ako informoval primátor mesta Milan Majerský, spoločnosť vybuduje dve výrobné haly a jednu administratívnu budovu na rozlohe približne 13 000 metrov štvorcových. Vyrábať sa v nich budú nové priemyselné omietky, povlaky a povrchy. Príchod investora schválili poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva v utorok 13. apríla, ten sa zaviazal závod vybudovať do konca roka 2018.

Spoločnosť Helske sa zameriava na výrobu unikátneho stavebného materiálu s použitím nanotechnológie. Podľa investora bude prevádzka v Levoči vybavená modernou stavebno-technologickou výrobnou technológiou, obslužnými, skladovacími a distribučnými kapacitami, ako aj vybavenosťou a sociálnym a technickým zázemím pre budúcich pracovníkov. Primátor mesta označil dohodu s firmou za veľké pozitívum.

 

„Je to spoločnosť, ktorá šetrí ľuďom energiu a životné prostredie. Okrem toho si musíme bezvýhradne plniť záväzky, ktoré máme voči Hnedej priemyselnej zóne, potrebujeme do regiónu lákať kvalitných investorov a vytvárať pre ľudí tu doma stále viac atraktívnych pracovných miest,“ komentoval príchod investora. Pripomenul, že v priemyselnej zóne sa v súčasnosti realizuje archeologický výskum.

Investor sa zameria na vysoko inovatívnu produkciu priemyselných omietok, povlakov a povrchov na báze biokompozitov s nanoštruktúrovanými zmesami pre nanášanie na stavebné konštrukcie, objekty a systémy, vyrábať však plánuje aj nanoštruktúrne zmesi pre nanášanie na telesá a prvky vykurovacích, vzduchotechnických, chladiacich a rekuperačných jednotiek a rozvodov v technických obslužných systémoch budov a hál.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies