Nový investor vytvorí v Jelšave približne desať pracovných miest

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 17:46 • 2 min
Nový investor vytvorí v Jelšave približne desať pracovných miest

JELŠAVA – Približne desať pracovných miest vytvorí v Jelšave v okrese Revúca nový investor, ktorým je rakúska spoločnosť Barneby Cosmetics. V priestoroch tamojšieho priemyselného parku, zriadenom v bývalých kasárňach, pripravuje spustenie výroby kozmetických prípravkov. TASR o príchode investora informoval primátor mesta Milan Kolesár.

slovakia

left justify in out

„Spoločnosť k nám presúva výrobu z Talianska a za týmto účelom si prenajala budovu bývalého štábu a prízemný objekt niekdajšieho muničného skladu. Pri rokovaniach uviedli, že ak všetko pôjde dobre, mali by záujem aj o ďalšie priestory v našom priemyselnom parku, kde by chceli vyrábať lisované plasty,“ priblížil primátor s tým, že v tejto druhej fáze by v Jelšave mohli pribudnúť ďalšie pracovné miesta, zatiaľ však nie je jasný ich presný počet ani výška investície.

 

Hoci počet pracovných miest vytvorených v prvej fáze investície nie je podľa Kolesára závratný, považuje ju z hľadiska samosprávy za veľmi významnú. „Príjem z prenájmu nám totiž zníži náklady, ktoré máme v priemyselnom parku, napríklad vo forme platieb za verejné osvetlenie či odvádzanie zrážkovej vody,“ vysvetlil.

 

Okrem spolupráce pri prenájme budov investor podľa primátorových slov nežiadal od mesta ani štátu nič ďalšie. „Dal som mu do pozornosti akčný plán pre okres Revúca, odkiaľ by mohol získať nejakú pomoc, nereflektoval však na ňu,“ povedal primátor s tým, že investorovi však pomáhajú v inej oblasti.

 

„Objavili sa totiž dosť vážne problémy s dodávkou energií a hlavne vody do prenajatých budov. Dokumentácie rozvodov, bohužiaľ, nezachytávajú reálny stav, respektíve stavebníci možno riešili stavbu vodovodov inak, než uvádzal projekt. Museli sme sa preto obrátiť na ľudí, ktorí kedysi pracovali v kasárňach ako občianski pracovníci a pamätajú si ešte rozmiestnenie šácht, uzáverov a ostatného vybavenia,“ uviedol primátor, podľa ktorého by po vyriešení tohto problému už spusteniu výroby nemalo nič brániť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies