Dostavba električkovej trate do Petržalky sa naťahuje! Hrozí, že Bratislava príde o eurofondy

NETKY.SK • 3 September 2021, 16:11 • 2 min
Dostavba električkovej trate do Petržalky sa naťahuje! Hrozí, že Bratislava príde o eurofondy

BRATISLAVA - V prípade, že sa dostavba novej električkovej trate nestihne dokončiť do konca roku 2023, Bratislava príde o eurofondy.

slovakia

left justify in out

Mesto Bratislava ešte neuzatvorilo zmluvu na výstavbu predĺženia električkovej trate v mestskej časti Petržalka v úseku od Bosákovej po Janíkov dvor s vysúťaženým zhotoviteľom. Verejné obstarávanie je totiž ešte momentálne na kontrole na Úrade pre verejné obstarávanie.

 

Šibeničný termín

"Aktuálne nedokážeme povedať, dokedy bude kontrola trvať. Zmluvu s vysúťaženým zhotoviteľom bude možné uzavrieť až po jej ukončení. Následne po podpise zmluvy sa začne výstavba," uviedol bratislavský magistrát.

 

Koncom júla mesto informovalo, že vyhodnocovanie predložených ponúk v súťaži bolo ukončené. Najnižšiu cenovú ponuku za 74,5 milióna eur bez DPH predložila skupina dodávateľov Združenie NS MHD Petržalka, kde je hlavným členom Aldesa Construcciones Polska a ostatnými členmi sú Aldesa Construcciones S.A., CEDIS a HANT BA.

 

Kompletná stavba predĺženia električkovej trate musí byť ukončená do konca roka 2023. V opačnom prípade príde hlavné mesto o eurofondy, z ktorých sa má projekt zaplatiť. 

 

Prečítajte si tiež: Magistrát hlavného mesta dokončí novú električkovú trať do Petržalky do decembra 2023, ak to však nestihne, príde o eurofondy

 

Výstavba v omeškaní

Verejné obstarávanie bolo vyhlásené 20. októbra minulého roka. Podľa primátora Bratislavy Matúša Valla sa s výstavbou začne na jeseň tohto roka, v horšom prípade v januári či vo februári 2022.

 

Budúca električková trať v Petržalke bude nadväzovať na jej prvú etapu Jesenského – Jungmannova, v rámci ktorej sa kompletne rekonštruoval aj Starý most.

 

Nový úsek električkovej trate v Petržalke bude nadväzovať na súčasnú zastávku Jungmannova. Trať bude ďalej pokračovať novými električkovými zastávkami okolo Chorvátskeho ramena, na Gessayovu, Zrkadlový háj, Stred, Veľký Draždiak, Lietavskú a Janíkov dvor.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies