Novotný: Vláda by mala dať peniaze na Váhostav, keď rozhodne Čižnár

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 15:25 • 2 min
Novotný: Vláda by mala dať peniaze na Váhostav, keď rozhodne Čižnár

BRATISLAVA – Vláda by podľa nezaradeného poslanca NR SR Viliama Novotného nemala uvoľniť peniaze na riešenie situácie Váhostavu, pokiaľ generálny prokurátor Jaromír Čižnár nepovie, či vo Váhostave nedošlo k plánovanému podvodu.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Novotný dnes pre agentúru SITA, najdôležitejšia otázka v celom procese reštrukturalizácie Váhostavu totiž je, či ide o plánovaný podvod a či došlo k podvodu pri nevyplatení pohľadávok malých firiem a živnostníkov. „Ak došlo k podvodu, vláda by napriek schválenému zákonu nemala uvoľniť štátne peniaze na sanovanie tohto podvodu. Peniaze občanov by nemali slúžiť na to, aby si Juraj Široký zachoval 51-percentný podiel vo Váhostave a aby podvod vo Váhostave bol zaplatený peniazmi všetkých občanov,“ povedal Novotný s tým, že preto by vláda by mala počkať na vyjadrenie generálneho prokurátora, či nedošlo počas reštrukturalizácie k podvodu a či nebol pripravený. „Ak došlo k podvodu, živnostníci by mali byť odškodnení z majetku Váhostavu a Širokého peňazí,“ vyhlásil.

 

Prezident SR Andrej Kiska v pondelok podpísal novelu Obchodného zákonníka, ktorú minulý týždeň schválil parlament. Novela okrem iného mení podmienky reštrukturalizácie firiem vrátane problematickej spoločnosti Váhostav. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies