Nové zbrane Ruska sú nebezpečné pre americké neviditeľné lietadlá

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 16:52 • 2 min
Nové zbrane Ruska sú nebezpečné pre americké neviditeľné lietadlá

MOSKVA - National Interest opísal ako ruský vývoj zbraní ohrozuje letectvo NATO. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Ruský radarový systém "Struna-1" bude vrahom amerických neviditeľných lietadiel v prípade vojenského konfliktu, píše The National Interest.
   

Letectvo mnohých krajín zahŕňa lietadlá vyvinuté stealth-technológiami: takéto zdroje sa stávajú neviditeľnými pre konvenčné radary z dôvodu použitia rádioaktívneho materiálu a povlaku. 
   

"Struna-1" je schopná odhaliť nielen neviditeľne lietadlá, ale prakticky akýkoľvek cieľ s malou oblasťou odrazu rádiového signálu. Špeciálna štruktúra ruského radarového systému ju robí menej zraniteľnou pre protiradarové zbrane, zdôrazňuje The National Interest (NI). "Struna-1" je oveľa mobilnejsia než jej západné náprotivky.
   

NI zdôrazňuje, že tento radarový systém je taktiež schopný odhaľovať ciele v nízkej nadmorskej výške, ktoré spravidla iné radarové systémy nemôžu zvládnuť.
   

"Struna-1" je bistatický radarový systém určený na detekciu neviditeľných lietadiel. V poslednej dobe experti čoraz viac zdôrazňujú výhodu ruských zbraní pred západnými konkurentami. Tak napríklad kapitán švajčiarskych ozbrojených síl Štefan Buhler zaznamenal dokonalosť ruského tanku T-14 pred americkým M1"Abrams".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies