Nové tváre detských ihrísk v Banskej Bystrici: Bezpečie a zábava idú ruka v ruke

NETKY.SK • 28 Júl 2023, 09:10 • 2 min
Nové tváre detských ihrísk v Banskej Bystrici: Bezpečie a zábava idú ruka v ruke

Mesto Banská Bystrica sa postupne venuje modernizácii a oprave starých detských ihrísk s cieľom zabezpečiť bezpečné podmienky pre hranie detí. Hovorca Mestského úradu v Banskej Bystrici, Miroslav Strelec, informoval, že vlani bolo osadených 22 nových herných prvkov, ktoré nahradili zastarané a poškodené vybavenie.

slovakia

left justify in out

V tomto roku pokračuje mesto v modernizácii ďalších troch detských ihrísk na uliciach Trieda Hradca Králové 36 až 40, Slnečná 20 a Ružová.
Martin Majling, druhý zástupca primátora mesta, zdôraznil, že nové miesta určené pre hru detí sú koncepčne budované v rámci modernizácie vnútroblokov. Minulý rok sa toto úsilie zameriavalo na ihriská na Sitnianskej a Tulskej ulici a momentálne sa pracuje na projektových prípravách detských ihrísk v rámci Zelených sídlisk.

V Banskej Bystrici sa momentálne nachádza 83 detských ihrísk a 60 pieskovísk. Okrem toho sa samospráva stará aj o ďalších 27 ihrísk, ktoré patria materským školám. Financovanie nových herných prvkov a modernizácie ihrísk väčšinou pochádza zo štátnej dotácie.
Bohužiaľ, najväčším problémom, ktorému musia mestské úrady čeliť, je vandalizmus. Často dochádza k poškodzovaniu herných prvkov a mobiliáru, čo spôsobuje dodatočné náklady na opravy a znemožňuje investície do ďalšej modernizácie. Ďalším smutným javom je odcudzenie popruhov na inkluzívnych hojdačkách, ktoré sú určené pre deti s obmedzeným zdravotným stavom, čo bráni ich funkčnosti.
Mesto Banská Bystrica však stále pokračuje v snahe poskytnúť deťom bezpečné a zábavné prostredie na ihriskách, kde sa môžu s radosťou hrať a rozvíjať svoje schopnosti. S modernizáciou a údržbou ihrísk sa tešíme na ešte viac radostných chvíľ pre najmenších obyvateľov mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies