Nová talianska vláda pripravuje daňové reformy

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 14:47 • 2 min
Nová talianska vláda pripravuje daňové reformy

MILÁNO - Noví talianski politickí lídri dúfajú, že sa im na vládnych výdavkoch podarí usporiť niekoľko miliárd eur ročne. Podľa Európskej komisie Taliansko musí riešiť problém veľmi vysokej úrovne štátneho dlhu a slabej konkurencieschopnosti ekonomiky.

slovakia

left justify in out

Talianska vláda bude financovať kľúčové zníženie daní z pracovných príjmov prostredníctvom výdavkových škrtov. Vyhlásil to nový minister hospodárstva Pier Carlo Padoan. Nová vláda premiéra Mattea Renziho si za jednu z priorít stanovila zníženie rozdielu medzi sumou, ktorú zamestnávateľ zaplatí na nákladoch za zamestnanca a sumou, ktorú zamestnanec skutočne dostane. 

 

Noví talianski politickí lídri dúfajú, že sa im na vládnych výdavkoch podarí usporiť niekoľko miliárd eur ročne. "Povedal by som, že čiastka päť miliárd eur ročne nie je nerozumný údaj,“ povedal Padoan. Taliansko zatiaľ nebolo schopné významnejšie dostať pod kontrolu verejné výdavky a problémy verejných financií Taliansko riešilo pomocou zvyšovania daní. Podľa Padoana sa krajina zaviazala, že rozpočtový deficit udrží pod cieľovou úrovňou troch percent hrubého domáceho produktu, ktorú stanovila EÚ. 

 

Taliansko, Chorvátsko a Slovinsko označila Európska komisia za ekonomiky s najväčšími makroekonomickými nerovnováhami v rámci 17 členských krajín Európskej únie, v prípade ktorých robila hĺbkové analýzy. Komisia uviedla, že Taliansko musí riešiť problém veľmi vysokej úrovne štátneho dlhu a slabej konkurencieschopnosti ekonomiky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies