Nová kolekcia Tommy Jeans x Aries oslavuje štýl obliekania z 90. rokov

NETKY.SK • 19 Apríl 2023, 17:30 • 2 min
Nová kolekcia Tommy Jeans x Aries oslavuje štýl obliekania z 90. rokov

LONDÝN - Svetoznáma značka Tommy Jeans spojila sily s londýnskou street wear značkou Aries. Táto kolaborácia priniesla mnoho čerstvých kúskov, ktoré oslavujú štýl obliekania z 90. rokov.

slovakia

left justify in out

Londýnska luxusná streetwear značka Aries spolupracovala so značkou Tommy Hilfiger na kolekcii Tommy Jeans, ktorá obsahuje 35 archívnych kúskov. „Každý v týchto dňoch má veľa kolaborácií. Pre mňa je vždy dôležité, aby spolupráca bola autentická a aby som skutočne priniesla niečo nové inej značke, a aby to nebolo len o logu. Nemôžete sa spoliehať na cudzí produkt,“ konštatuje Sofia Prantera, zakladateľka a kreatívna riaditeľka značky Aries.

 

Projekt sa začal pred dvoma rokmi, keď Lee Holman, šéfdizajnér v Tommy Hilfiger, diskutoval o tom, s kým má pracovať. Nakoniec to bola Prantera, ktorá pôvodne nebola v hre, ale vybudovala značku, ktorá je úspešná, a tak sa zrodila myšlienka kolaborácie. 

 

img

niektoré kúsky z kolekcie Tommy Jeans x Aries

 


Značka Aries už predtým spolupracovala s mnohými známymi aj menej známymi značkami, ako napríklad New Balance, Juicy Couture, Retrosuperfuture či talianska Fila.


„Tommy Jeans stále hovorí o kontraste rôznych dizajnových printov na vytvorenie novej dizajnovej estetiky. Či už je to surfovanie s punkom alebo príprava s prebytkom. Sofia tento kontrast tiež prijíma cez vlastnú značku Aries. Naozaj sa mi páči, ako si môže zobrať vlastnú značku a vytvoriť zábavný kontrast farieb alebo napríklad vyrobiť zo spodného prádla body šaty,“ vysvetľuje Holman o tom, prečo pre neho bola kolaborácia tak dôležitá.

 

Kolekcia je naplnená logami Tommyho Hilfigera a Aries, umiestnených na džínových bundách, šatách, džínsoch a trakoch. Je to jasný hold múzam Tommyho Hilfigera z 90. rokov, akými sú Aaliyah, Destiny's Child, Gwen Stefani a skupina TLC, s prvkami roztrhaných tričiek z 70. a 90. rokov.

 

img

dievčenská RnB a Hip-hopová skupina TLC z 90. rokov

 


Keď si Prantera a Holman prišli sadnúť, aby začali pracovať na kolekcii, skočili priamo do archívu namiesto toho, aby načrtli plán. Hrali sa s postrekovanými plážovými slidemi a strihali tričká, aby im dodali nové proporcie. V zbierke sa používa suchá textília, zvyšky zásob a aj staré kúsky Tommyho Hilfigera, ktoré Pranterovej ateliér spoločne prešíval pre túto kolekciu.

 

Prantera vyrastala popri náraste značky Tommy Hilfiger v 90. rokoch, spolu s ďalšími slávnymi značkami z tej doby ako napríklad Calvin Klein či Ralph Lauren“Bol čas, aby sa niekto postavil za Tommyho, pretože to robí už dlho. Bola to v tom čase taká subkultúrna, ktorú však teraz vnímame ako obrovskú spoločnosť. Ja som sa ale zrodila zo subkultúr DIY,“ povedala Prantera.

 

img

baggy džíny v kombinácii s robustnejšími skate teniskami z kolekcie Tommy Jeans x Aries

 


Aries tiež kolekciou prehovára ku najmä Gen-Z (generácia detí, narodených v rokoch 1996 – 2009). V druhej sérii HBO seriálu The White LotusPortia (ktorú hrá Haley Lu Richardson) na sebe pletenú mikinu tejto street wear značky s nápisom No Problemo. „Možno si mohla [Portia] obliecť tenisky. Tie boli založené na staršom modele tenisiek Tommy Hilfiger. Videla som to a povedala som si, bože, prežila som celý ten čas na skateboarde. Myslím si, že je to pravdepodobne najdôležitejšia vec, aká je v kolekcii, pretože majú taký nenásytný robustný vzhľad“ povedala Prantera o červenej obuvi z kolekcie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies