Nová britská tajná služba sa sústredí najmä na ruskú a taliansku mafiu

NETKY.SK • 7 Október 2013, 10:24 • 2 min
Nová britská tajná služba sa sústredí najmä na ruskú a taliansku mafiu

LONDÝN - Boj proti medzinárodnému organizovanému zločinu bude hlavnou úlohou Národnej kriminálnej agentúry, ktorá dnes oficiálne začala fungovať v Británii. Informovala o tom ruská agentúra ITAR-TASS.

slovakia

left justify in out

Britská vláda je presvedčená, že nová spravodajská služba pomôže "zvýšiť účinnosť boja proti etnickým zločineckým skupinám, ktoré operujú v Británii". Predovšetkým sa zameria na taliansku a ruskú mafiu. Nová tajná služba bude mať zhruba 4000 pracovníkov vrátane expertov na finančnú kriminalitu či kybernetické zločiny. Medzi ďalšie úlohy agentúry bude patriť identifikácia dodávateľských sietí ilegálnych migrantov.

Očakáva sa, že bude úzko spolupracovať aj s orgánmi činnými v trestnom konaní vo viac ako stovke krajín vrátane štátov bývalého Sovietskeho zväzu. V zahraniční by mala otvoriť 40 svojich kancelárií "za účelom identifikácie medzinárodných väzieb organizovaných zločineckých skupín".

Úlohy, ktorými je Národná kriminálna agentúra poverená, predtým čiastočne plnili Scotland Yard a špeciálne oddelenia tajnej služby MI5, vysvetľuje ITAR-TASS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies