Nórky dostali od MOV varovanie za čierne pásky

NETKY.SK • 10 Február 2014, 11:45 • 2 min
Nórky dostali od MOV varovanie za čierne pásky

SOČI - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) napomenul nórske bežkyne na lyžiach za čierne pásky na rukávoch počas sobotňajšieho skiatlonu na zimných olympijských hrách v Soči. Nórky týmto gestom prejavili sústrasť a spolupatričnosť s reprezentačnou kolegyňou Astrid Jacobsenovou, ktorej minulý piatok nečakane zomrel brat.

slovakia

left justify in out

Podľa pravidiel Medzinárodného olympijského výboru však športovec nemôže v dejisku zimných olympijských hier prejaviť žiadnu formu reklamy, propagandy či vyjadrovania názoru. "Cítili sme, že to musíme urobiť. Vedeli sme, že ideme proti predpisom, ale v tej chvíli to bolo správne," povedal pre nórsky denník Verdens Gang šéftréner nórskej reprezentácie v behu na lyžiach Norek Vidar Löfshus. 

Medzinárodný olympijský výbor rešpektuje prejav nórskych bežkýň a vyjadril sústrasť ich kolegyni, ale musí dodržiavať pravidlá. "Rešpektujeme želanie vzdať úctu tomu, koho sme milovali a stratili. Veríme však, že športoviská na to nie sú vhodné miesta," uviedla hovorkyňa Medzinárodného olympijského výboru Emmanuelle Moreauová. 
So špeciálnou spomienkou na svoju priateľku Sarah na svojom snouborde neuspel pred ZOH Torah Bright, švédska brankárka Valentina Lizana Wallnerová si zasa nemohla pripomenúť na prilbe zosnulého gólmana Stefana Liva. Informácie zverejnil švédsky denník Expressen. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies