Ruský prezident Putin je názoru, že Rusi a Ukrajinci by mohli mať spoločné občianstvo

NETKY.SK • 29 Apríl 2019, 19:09 • 2 min
Ruský prezident Putin je názoru, že Rusi a Ukrajinci by mohli mať spoločné občianstvo

MOSKVA - Prezident Ruska Vladimír Putin počas dnešného dňa navrhol, že Rusi a Ukrajinci, ako dva národy, ktoré majú k sebe veľmi blízko, by mohli mať spoločné aj pasy. Informáciu poskytla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ Kyjev poskytne Rusom na Ukrajine ruské občianstvo a my urobíme to isté pre Ukrajincov v Rusku, tak potom rýchlo prídeme k spoločnému štandardu a želanému cieľu. Mali by sme spoločné občianstvo," vyhlásil Putin pre ruský portál Life.ru.

 

img

 

Ruský prezident v tejto súvislosti ďalej dodal, že "oba národy majú veľa spoločného" a ak by mali "spoločné občianstvo, Rusi aj Ukrajinci by z toho len profitovali".

 

Rusko začalo s vydávaním pasov pre obyvateľov odštiepeneckých republík vyhlásených na východe Ukrajiny po tom, ako ruský prezident 24. apríla podpísal výnos, ktorý dáva obyvateľom niektorých regiónov Doneckej a Luhanskej oblasti Ukrajiny právo získať ruské občianstvo v urýchlenom, zjednodušenom režime. Putin sa neskôr vyjadril, že Kremeľ zvažuje možnosť rozšírenia takéhoto zjednodušeného postupu pre získanie ruských pasov pre všetkých občanov Ukrajiny.

 

img

 

Nový prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj je však iného názoru. vyslovene odmieta vydávanie ruských pasov pre Ukrajincov, no namiesto toho prišiel s tým, že ponúkne ukrajinské občianstvo Rusom, ktorí sú nespokojní s ruskou vládou. Oba návrhy však poskytujú aspoň mierové riešenia bez zásahu zbraní. OSN totiž odhaduje, že konflikt na východe ukrajiny si vyžiadal už viac ako 13 000 obetí.

 

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona