Nominácie na NAACP Image Awards ovládol seriál Black-ish

NETKY.SK • 14 December 2016, 12:21 • 2 min
Nominácie na NAACP Image Awards ovládol seriál Black-ish

BRATISLAVA - Zoznamu kandidátov na ceny Národnej asociácie pre pokrok ľudí farebnej pleti (NAACP) vládne seriál Black-ish (2014) s dvanástimi nomináciami.

slovakia

left justify in out

Projekt však môže získať len osem cien, keďže má v dvoch kategóriách dvojité a v jednej až trojité zastúpenie. Sitkom sa môže stať najlepším komediálnym seriálom, Anton Cropper môže získať cenu za réžiu a Kenya Barris za scenár. Anthony Anderson, Tracee Ellis Ross, Deon Cole, Laurence Fishburne, Miles Brown a Marsai Martin sa zase uchádzajú o ocenenia za herecké výkony. O tri nominácie menej si vyslúžila miniséria Korene (2016), pričom v kategórii televíznych dokumentov nominovali aj dva špeciály, ktoré sa venovali jej zákulisiu a historickému kontextu.

 


Filmovým kategóriám dominujú drámy Zrodenie národa (2016) a Moonlight (2016) so šiestimi nomináciami. O jednu menej má snímka Loving (2016), po tri nominácie si vyslúžili tituly Skryté čísla (2016) a Fences (2016). Všetky menované snímky sa pritom uchádzajú o cenu pre najlepší film a prvé tri aj o titul najlepší nezávislý film. V tejto kategórii ich dopĺňajú snímky Lion (2016) a Miles Ahead (2015). O cenu pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe bojujú Stephan James (Farba víťazstva), Nate Parker (Zrodenie národa), Denzel Washington (Fences), Don Cheadle (Miles Ahead) a Will Smith (Collateral Beauty). V ženskej kategórii sú to Ruth Negga (Loving), Tika Sumpter (Southside With You), Taraji P. Henson (Skryté čísla), Madina Nalwanga (Queen of Katwe) a Angela Bassett (Londýn v plameňoch).
Hudobným kategóriám vládne speváčka Beyoncé, ktorá má v hre sedem nominácií. Hudobníčka môže získať cenu pre najlepšiu interpretku, ale tiež za videoklip, skladbu, album a vďaka piesni Freedom s Kendrickom Lamarom aj za najlepšiu spoluprácu. Rodáčka z texaského Houstonu je okrem toho nominovaná aj v kategórii Zabávač roka, kde spolu s ňou figurujú aj Viola Davis, Chance the Rapper, Regina King a Dwayne "The Rock" Johnson. Päť hudobných nominácií získala sestra Beyoncé Solange, za ktorou nasledujú spomínaní Chance the Rapper a Kendrick Lamar so štyrmi a Donald Glover s troma. Cenu pre najlepšiu interpretku môžu okrem Beyoncé a Solange získať aj Alicia Keys, Fantasia alebo K. Michelle. V obdobnej mužskej kategórii nominovali päticu Anthony Hamilton, Bruno Mars, Chance the Rapper, Kendrick Lamar a Maxwell.

 

Víťazky a víťazov v 48. ročníku NAACP Image Awards vyhlásia 11. februára počas galavečera, ktorý bude moderovať Anthony Anderson.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies