Nočná prevádzka londýnskeho metra odložená kvôli augustovým štrajkom?

NETKY.SK • 12 August 2015, 19:30 • 2 min
Nočná prevádzka londýnskeho metra odložená kvôli augustovým štrajkom?

LONDÝN – Netrpezlivo očakávané spustenie nočnej prevádzky londýskeho metra by mohlo byť odložené kvôli pretrvávajúcim protestným akciám zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Na august boli ohlásené ďalšie dva štrajky a to aj napriek tomu, že odborová organizácia Aslef, ktorá zastupuje väčšinu vodičov londýnskeho metra, dnes oznámila, že sa ich nezúčastnia. To by mohlo znamenať, že niektoré trasy metra by mohli byť v prevádzke aj počas budúcotýždňového štrajku, avšak to ešte musí potvrdiť Transport for London.

Ďalšia veľká odoborová organizácia RMT včera potvrdila, že jej členovia sa zúčastnia dvoch 24-hodinových štrajkov, ktoré sa majú konať budúci týždeň. Očakáva sa, že veľké odborové zväzy vrátane Unite a TSSA pôjdu do štrajku spolu s RMT.

 

img


Dôvodom sporu sú pracovné podmienky nočnej prevádzky metra a je pravdepodobné, že spustenie tejto služby bude odložené. Nočná prevádzka metra mala byť spustená 12.septembra.

Odborová organizácia Aslef zastupujúca väčšinu z 3.500 vodičov metra už skôr oznámila, že nie je proti zavedeniu nočnej prevádzky.

Obyvatelia Londýna už netrpezlivo očakávajú nepretržitú prevádzku metra, ktorá od 12.septembra mala fungovať na piatich linkách (Jubilee, Victoria a väčšia časť Central, Northern a Piccadilly line) a vlaky mali premávať v maximálne 10-minútových intervaloch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies